Nieuws

Op Donderdag avond 8 juni wordt op uitnodiging van het Biergilde “De 7 Aeren” een lezing verzorgd door de bekende historicus en bierliefhebber Roel Mulder over de verloren bieren van Nederland.

 

Bierhistoricus Roel Mulder zoekt verloren bieren. Bijna elke plaats en regio in Nederland heeft ooit wel een brouwerij gekend, of zelfs een eigen biersoort. Het Brabants witbier, het warm gedonken kerstbier van Dordrecht, de Nijmeegse mol of het Amsterdams princessebier.

In zijn lezing brengt Roel het bier van vroeger weer tot leven, van de Middeleeuwen tot nu. Hoe veranderde de smaak van bier in de afgelopen eeuwen? Wie dronk het en waarom? Daarbij heeft hij niet alleen oog voor de politieke, economische en technologische ontwikkelingen van wat lange tijd ‘volksdrank’ nummer één was, maar brouwde hij zelf ook oude recepten na…

En vooral vond hij een schat aan verhalen waar je gezonde dorst van krijgt.

Roel Mulder schreef het boek Verloren bieren van Nederland (2017). Ook schrijft hij over historisch Nederlands en Belgisch bier op zijn website www.verlorenbieren.nl en voor Bier MagazineBrouw Magazine en buitenlandse bladen. In het najaar van 2023 verschijnt Het Bockbierboek, waaraan hij heeft meegewerkt.

 

De entree vergoeding voor deze interessante avond is 10 euro, inclusief een lekker speciaal biertje als consumptie.

De Lezing begint om 20.00 in het proeflokaal Wittenberg aan de Markt 7 in Zevenaar.

Aanmelding kan door iedere bierliefhebber via een berichtje aan info@biergildezevenaar.nl

Je kunt ons nu ook op Facebook volgen! 

Nieuwe recepten

Nieuwe bieren of recepten hebben altijd onze aandacht. Onderlinge uitwisseling van recept resultaten en keuren van gebrouwde bieren vormt een vast onderdeel van onze activiteiten.

Brouwerij bezoek

Naast de gezamenlijke bierbrouw activiteiten gaan we ook op bezoek bij andere brouwerijen.

Brouwdag succesvol

Een aantal keren per jaar brouwen we gezamenlijk bier. Ieder met zijn eigen bierinstallatie. Onderlinge ervaring uitwisseling tijdens het brouwen biedt dan een goed en gezellige manier om je bierbrouw...

Beste bier van het gilde

Jaarlijks kiezen we het “best bier” uit wat door een biergilde brouwer is gebrouwen.

Je bent van harte welkom voor een kennismaking!

Tijdens onze Gilde bijeenkomsten ontvangen we regelmatig gasten die een lidmaatschap overwegen. Een  lidmaatschap kan per maand ingaan waarna een contributie bijdrage van 50 euro volgt voor een periode van minimaal 12 maanden. (plus eenmalige adm. kosten van 15 euro)

Download onze folder via de knop hieronder

Of gebruik het contactformulier